Welcome to EKnigi1. On this site you can download free ebooks in epub format from selected authors. If you do not have an ebook reader you can search the internet for a free ebook reader to read the ebooks on your computer. You can also send us your own book for publishing on EKnigi1.

EКниги на продажба на македонски јазик

 

 

Добродојдовте на сајтот EKnigi1 - Проф Д-р Јованка Друговац

Проф Д-р Јованка Друговац

Тимот на EKnigi1 секојдневно прави избор од врвни дела од познати светски автори од разни области на културата со желба преку бесплатно данлодирање да им бидат достапни на посетителите на сајтот.
На EKnigi1 корисниците се во можност мошне лесно и брзо бесплатно да ги симнуваат своите омилени книги без икакво претходно запишување на овој сајт.
Исто така, на EKnigi1 можете да ги печатите Вашите книги (поезија, романи, драми, кратки приказни, монографии, критики, есеи, мемоари, биографии, библиографии, антологии, книги од областа на уметноста, археологијата, историјата) во формат на ЕКНига и да ги продавате на сајтот. Доколку сакате да соработувате со EKnigi1 и да ја печатите Вашата книга во формат на ЕКнига контактирајте не и ние ќе Ви ги испратиме сите потребни информации. Во подготовка се ЕКНиги кои наскоро ќе се продаваат на EKnigi1 Тимот на EKnigi1 на посетителите на сајтот им посакува да уживаат во читањето на нивните омилени книги и автори. Срдечен поздраб до посетителите и авторите на EKnigi1.
Тимот на EKnigi1

Мигуел де Сервантес (9 октомври 1547 -Мадрид, 23 април 1616), прочуен шпански писател, автор на првиот реалистички роман во шпанската литература, ненадминливиот „Дон Кихот“. Овој роман е преведен на сите светски јазици. Ги напиша и романите „Галатеу“ и „Персилеса и Сигисмунду“. Епохата на ренесансата ја опфаќаат Сервантес и Шекспир. Живееле во ист период, и умреле иста година, а според некои преданија, дури и во ист ден. И двајцата оставиле во своите генијални дела не само пластична слика на својата еп